| Auto-Gas | |
|
+13mance Nele ske Nenad-Kg Interceptor F7P Pepe le tvor Sinisa 309 GTI ice_men m.trivic Zeljko1 Ryan 16_Valve_ COMPACT 17 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Nenad-Kg
Broj poruka : 1085 Datum upisa : 20.06.2010 Godina : 44 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Auto-Gas Uto 3 Avg - 13:30:17 | |
| Sto se tice gasa jedina prednost nad benzinom je sto je jeftiniji i nista drugo.Ja da imam novac nikad ne bih vozio na gas | |
|
| |
Interceptor F7P
Broj poruka : 194 Datum upisa : 28.06.2010 Godina : 39 Lokacija : Valjevo
| Naslov: Re: Auto-Gas Uto 3 Avg - 13:36:40 | |
| - Aquaman ::
- Sto se tice gasa jedina prednost nad benzinom je sto je jeftiniji i nista drugo.Ja da imam novac nikad ne bih vozio na gas
Pa dobro, verovatno niko od nas ne bi vozio na gas, da ima para na pretek, ali sta da se radi. Imao sam problema sa prethodnim cliom, sto se tice obicnog uredjaja i zato sam hteo da u svoj ubacim sekvent, medjutim, okaci macku o rep | |
|
| |
ske
Broj poruka : 589 Datum upisa : 22.06.2010 Lokacija : https://www.youtube.com/watch?v=0-FT35IgB8c
| Naslov: Re: Auto-Gas Uto 3 Avg - 14:13:28 | |
| | |
|
| |
16_Valve_
Broj poruka : 1895 Datum upisa : 26.06.2010 Godina : 33 Lokacija : Zrenjanin
| Naslov: Re: Auto-Gas Uto 3 Avg - 14:59:41 | |
| - Interceptor F7P ::
- 16_Valve_ ::
- Ne znam zasto si uopste toliko zapeo bio za sekvent kad ti obican uredjaj radi odlicno. Ako nisi zadovoljan kako ide na plinu, ti kad se trkas prebaci na benzin i kraj [You must be registered and logged in to see this image.]
Zapeo sam za sekvent, zato sto je verovatno bolji nego obican uredjaj i zato sto vise ima snage, na njemu, a pritom trosi plina, maltene koliko i benzina. I kao sto sam ti jednom prilikom objasnio, mnogo mi je zacepljen usisnik od vazduha sa plinskom plocom, tako da mi je dzabe kad prebacim na benzin kad mu prilicno fali vazduha i nema snage, kao kada skinem tu plocu. Kontam te ali mi je cudno sto ti je toliko zacepljen usisnik uglavnom se to ni ne primeti. Evo ti za primer VR6 u kojeg smo sad stavili obican plin. Ide malo slabije na plinu ali na benzinu nema razlike [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Sinisa 309 GTI
Broj poruka : 591 Datum upisa : 20.06.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Auto-Gas Uto 3 Avg - 16:51:56 | |
| Kod mene je ozbiljna razlika kad vozim na benzinu sa plocom od plina i bez nje.... rupa na ploci 3cm a usis 15... kao kad bi ti trcao i disao na slamcicu... [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
16_Valve_
| Naslov: Re: Auto-Gas Uto 3 Avg - 16:53:47 | |
| Mozda onda ja imam subjektivan osecaj... Bice trkanja pa ce se videti kako stoje stvari [You must be registered and logged in to see this image.] Ne znam meni je bitno da sam ja zadovoljan sa autom kako ide a to da li je Pera brzi od mene ili ce Djole da mi gleda u auspuh za mene i nema neku vaznost [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Sinisa 309 GTI
| Naslov: Re: Auto-Gas Uto 3 Avg - 16:54:44 | |
| ja ne znam kako se zove onaj sto mi gleda u auspuh,prodjem pored njega toliko brzo da ne stignem da ga pitam... [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Nele
Broj poruka : 49 Datum upisa : 11.07.2010 Godina : 48 Lokacija : Novi Bečej
| Naslov: Re: Auto-Gas Uto 3 Avg - 20:59:12 | |
| Kada se stavi običan venturi plin svaki auto izgubi snagu i na benzinu. Šteta je stavljati venturi na auto koji ima elekrtonsko ubrizgavanje. Veća potrošnja, manja snaga, sekvent nije skup kao nekad... Renix i K glava su nejgore varijante za ugradnju. Mislim da je Stag rešio problem renixa. | |
|
| |
COMPACT
Broj poruka : 1549 Datum upisa : 21.06.2010 Godina : 111 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Auto-Gas Uto 3 Avg - 21:04:50 | |
| | |
|
| |
Interceptor F7P
| Naslov: Re: Auto-Gas Uto 3 Avg - 21:12:41 | |
| - Nele ::
- Kada se stavi običan venturi plin svaki auto izgubi snagu i na benzinu.
Šteta je stavljati venturi na auto koji ima elekrtonsko ubrizgavanje. Veća potrošnja, manja snaga, sekvent nije skup kao nekad... Renix i K glava su nejgore varijante za ugradnju. Mislim da je Stag rešio problem renixa. Za Stag ne znam da li je resio taj problem, jedino ako se radi u poslednja 3-4 meseca, ali za pre pola godine znam da nije. Cuo sam da landirenzo u sebi ima renix emulator koji regulise problem sa tim, posto sam ja na svoj stag dodavao posebno renix emulator, koji sam jedva uspeo naci, pa opet nista nisam uspeo... | |
|
| |
Interceptor F7P
| Naslov: Re: Auto-Gas Uto 3 Avg - 21:14:06 | |
| - COMPACT ::
- sta je renix ?
Renix je neka 'cudna' vrsta elektronike, specificna za odredjene modele Renault-a | |
|
| |
Sinisa 309 GTI
| Naslov: Re: Auto-Gas Uto 3 Avg - 21:15:03 | |
| ja imam neko Landi djubre,poceo da me zajebava u zadnje vreme,kad mu dodje drzi ler na 1500 rpm i onda isto tako kad mu dodje spusti na 1000 i tako moze da radi satima kasnije,samo dok prebrodi prvu krizu.. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
COMPACT
Broj poruka : 1549 Datum upisa : 21.06.2010 Godina : 111 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Auto-Gas Uto 3 Avg - 21:16:23 | |
- COMPACT ::
- sta je renix ?
Renix je neka 'cudna' vrsta elektronike, specificna za odredjene modele Renault-a hvala , nisam znao | |
|
| |
Nele
| Naslov: Re: Auto-Gas Uto 3 Avg - 21:22:53 | |
| Nisam video ali rekli su mi da se poseban firmver za renix upuca u Stag 300 i tada radi. To je bilo još pre pojave stag 4. Mada pitanje je kako to radi. Renixov impuls za benzinsku diznu je iseckan na više kraćih i to je problem. Još su i dizne niskoomske. Uglavnom plinadžije neće ni da pokušavaju sa renixom. | |
|
| |
mance
Broj poruka : 125 Datum upisa : 20.06.2010 Godina : 112 Lokacija : Bezanija
| Naslov: Re: Auto-Gas Uto 3 Avg - 22:28:15 | |
| A gde ima da se kupi filter za plin? Samo onaj papirni deo! | |
|
| |
16_Valve_
| Naslov: Re: Auto-Gas Sre 4 Avg - 7:12:29 | |
- Nele ::
- Kada se stavi običan venturi plin svaki auto izgubi snagu i na benzinu.
Šteta je stavljati venturi na auto koji ima elekrtonsko ubrizgavanje. Veća potrošnja, manja snaga, sekvent nije skup kao nekad... Renix i K glava su nejgore varijante za ugradnju. Mislim da je Stag rešio problem renixa. Za Stag ne znam da li je resio taj problem, jedino ako se radi u poslednja 3-4 meseca, ali za pre pola godine znam da nije. Cuo sam da landirenzo u sebi ima renix emulator koji regulise problem sa tim, posto sam ja na svoj stag dodavao posebno renix emulator, koji sam jedva uspeo naci, pa opet nista nisam uspeo... Mislim da tebi treba jedan Landirenzo sekvent [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
StraleBg
Broj poruka : 118 Datum upisa : 05.08.2010 Lokacija : Zvezdara
| Naslov: Re: Auto-Gas Ned 8 Avg - 3:05:08 | |
| U 2.8V6 ide sekvent jel da? Dajte uputite me malo, ozbiljno razmisljam da Espace sredim, tj taj sestak i da ga registrujem na teretno. Pomozite. | |
|
| |
16_Valve_
| Naslov: Re: Auto-Gas Ned 8 Avg - 19:52:59 | |
| Jel imas metalnu usisnu granu? | |
|
| |
Nele
| Naslov: Re: Auto-Gas Ned 8 Avg - 22:06:15 | |
| Bez obzira na granu stavi sekvent. Bitno manje će trošit, više snage će imati, neće pucati i rasturati protokomer i kućište filtera, nećeš mu smanjiti prečnik usisa... Na svaki auto sa elektronskim ubrizgavanjem treba staviti sekvent. Od detonacija se raspadne i aluminijumska grana ponekad. Na jednoj vektri se to tri puta desilo, par protokomera je promenio i na kraju prodao auto, kupio drugi i ugradio sekvent. Bez grane ne možeš da voziš pa plaćaš šlepanje. | |
|
| |
Interceptor F7P
| Naslov: Re: Auto-Gas Ned 8 Avg - 22:11:47 | |
| - Nele ::
- Bez obzira na granu stavi sekvent.
Bitno manje će trošit, više snage će imati, neće pucati i rasturati protokomer... Kol'ko sam ja upucen, espace nema protkomer, a sve ostalo je apsolutno tacno sto si rekao A ti, legendo, pre svega proveri koja ti je elektronika na tom renault-u, da ne bi bilo problema kao i sa mnom, a i malo ce te skuplje kostati sto je 6-ak | |
|
| |
StraleBg
| Naslov: Re: Auto-Gas Pon 9 Avg - 0:04:08 | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Evo vam podaci o motoru. Ugradjivan je u 25-icu. Definitivno ima metalnu usisnu granu. Nema previse elektronike, naravno, injection je tako da, ono, standardno. Auto je 1996. A takvi su se ugradjivali i 91-e. | |
|
| |
StraleBg
| Naslov: Re: Auto-Gas Pon 9 Avg - 2:35:22 | |
| | |
|
| |
16_Valve_
| Naslov: Re: Auto-Gas Ned 21 Nov - 17:39:22 | |
| - coa123 ::
- ako neko moz neka pokaze, kod mene je seqvent, i sada tek ne znam o cemu se radi...
Ti tu plocu nemas jer je kod tebe sekvent | |
|
| |
matrix_023
Broj poruka : 715 Datum upisa : 27.06.2010 Godina : 40 Lokacija : Zrenjanin
| Naslov: Re: Auto-Gas Pon 22 Nov - 21:33:11 | |
| Nadam se da shvatate da ja TNG alternativno gorivo za benziski motor tako da sto se mene tice ne moze da bude bolji ni u kom slucaju...Te price da moze isto da trosi ili cak i manje nemaju veze bas.Oktanska vrednost kod plina(110) je veca od oktanske vrednosti benzina(95). To ne znaci da plin ima vecu toplotnu moc od benzina naprotiv benzin je oko 20% jaci. Veca oktanska vrednost smanjuje rizik od detonacije u kompresionom prostoru koja nastaje pri niskom broju obrtaja motora gde se smesa ne pali varnicom vec sama detonira pre nego sto klip dodje u krajni gornji polozaj sto je stetno za klipove i karike a i lezaje radilice. Drugi uzrok detonacije jesu ostatci sagorevanja koi se zadrzavaju na klipovima i u kompresionom prostoru. Oni se usled visoke temperature usijaju pa pale smesu pre vremena i opet se javlja detonacija. Ovi ostatci sagorevanja (garez) kod nas usled loseg benzina su povecani pa je rizik da se pojavi detonacija veci. Kod plina produkti sagorevanja su zanemarljivi pa je to jos jedan pozitivan efekat plina. Zbog manje toplotne moci plina javlja se veca potrosnja od 10-20%.S tim da su i benzin i plin ovde tragicno losi,jbg skontajte sami.... | |
|
| |
16_Valve_
| Naslov: Re: Auto-Gas Pon 22 Nov - 21:40:12 | |
| Niko ni ne kaze da je plin bolji od benzina, ali je evidentno da u Srbiji retko onaj ko posteno radi a pri tome prelazi ozbiljnije kilometraze moze da vozi na benzin... To sto ja sednem pa se vozam po gradu, to mogu i na benzinu. Ali da mi treba auto svaki dan da idem na posao kolima ili tako nesto, malo sutra bi vozio na benzinu... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Auto-Gas | |
| |
|
| |
| Auto-Gas | |
|