Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PrijemPrijem  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  
POSETTE NAŠ FORUM - French cars Serbia

Auto-Gas

Ići dole 
+13
mance
Nele
ske
Nenad-Kg
Interceptor F7P
Pepe le tvor
Sinisa 309 GTI
ice_men
m.trivic
Zeljko1
Ryan
16_Valve_
COMPACT
17 posters
Idi na stranu : 1, 2, 3  Sledeći
AutorPoruka
COMPACT

COMPACT

Broj poruka : 1549
Datum upisa : 21.06.2010
Godina : 111

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimeUto 6 Jul - 1:41:03

pa zar i u rallye mora plin ?
Nazad na vrh Ići dole
http://www.dizna.net
16_Valve_

16_Valve_

Broj poruka : 1895
Datum upisa : 26.06.2010
Godina : 33

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimeUto 6 Jul - 1:44:17

Sta fali plinu? [You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
COMPACT

COMPACT

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimeUto 6 Jul - 1:48:53

na plin se kuva
Nazad na vrh Ići dole
16_Valve_

16_Valve_

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimeUto 6 Jul - 2:00:01

Ne slazem se s tim, svako ko prelazi iole ozbiljnije kilometraze sa svojim automobilom ima itekako racuna da vozi na plin [You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
16_Valve_

16_Valve_

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimeUto 6 Jul - 13:30:11

Moje iskustvo... Od automobila koji su imali obican gasni uredjaj vozio sam: Golfa 2 GTI, 405 Mi16, Renault Clio 1.4. Od automobila koji su imali sekvent vozio sam New Beetle-a 2.0 i Skodu Fabiju 1.4 16V. Ni sa jednim od tih automobila nije bilo apsolutno nikakvih problema...
Nazad na vrh Ići dole
Ryan

Ryan

Broj poruka : 1935
Datum upisa : 17.06.2010
Godina : 54

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimeUto 6 Jul - 15:18:52

Definitivno polovicno iskustvo. Prvi Mitsubishi sam prodao zbog loseg rada plinskog uredjaja. Toyota je radila savrseno. Iskreno nisam ni za ni protiv mada duboko u meni preovladava ono PROTIV...
Nazad na vrh Ići dole
http://www.autodelovi-simcar.com
COMPACT

COMPACT

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimeUto 6 Jul - 15:35:18

nadam se da svi znate da se na plin kuva , na dizel ore a na benzin vozi
Nazad na vrh Ići dole
16_Valve_

16_Valve_

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimeUto 6 Jul - 17:42:25

Pazi ovako Compact, zivimo u takvoj drzavi gde su cene benzina previsoke. Imao sam mogucnosti da vozim to sto hocu na benzin dok sam vozio, ali ukoliko mi se u buducnosti pruzi izbor izmedju voznje automobila koji hocu na plin ili nekog "Manjeg" na benzin uvek cu pre izabrati to sto volim na plin.... Niko od nas ne stavlja plin jer ga jako voli ili zato sto se plinom poboljsavaju performanse, svi koji ga ugradjuju rade to jer imaju debeo ekonomski razlog...
Nazad na vrh Ići dole
Zeljko1

Zeljko1

Broj poruka : 307
Godina : 46

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimeUto 6 Jul - 17:44:19

16_Valve_ ::
Pazi ovako Compact, zivimo u takvoj drzavi gde su cene benzina previsoke. Imao sam mogucnosti da vozim to sta hocu na benzin dok sam vozio, ukoliko mi se u buducnosti pruzi izbor izmedju voznje automobila koji hocu na plin ili nekog "Manjeg" na benzin uvek cu pre izabrati to sto volim na plin.... Niko od nas ne stavlja plin jer voli ili zato sto se plinom poboljsavaju performanse, svi koji ga ugradjuju rade to jer imaju debeo ekonomski razlog...
Alo bre prijatelju s kime se ti raspravljas pa pre neki dan je kupio Bmw 320 d  i to do j...
Nazad na vrh Ići dole
16_Valve_

16_Valve_

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimeUto 6 Jul - 17:58:00

Ne raspravljamo se mi, samo razmenjujemo misljenja i jedan drugom objasnjavamo sopstvene stavove [You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
Ryan

Ryan

Broj poruka : 1935
Datum upisa : 17.06.2010
Godina : 54

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimeUto 6 Jul - 20:02:58

Plin je daleko jeftiniji i to stoji ali nikada nisam imao poverenja u njega. Jednostavno čuo sam gomile priča koje su tačne i znam sta sve moze da se dogodi. Osnovna razlika izmedju plina i benzina je da u slučaju "nečega" benzin ti pruža mnogo više vremena....Ja ga gledam sa aspekta bezbednosti i definitivno sam ubedjen da je benzin mnogo manje opasan za ljude u automobilu od plina...
Nazad na vrh Ići dole
http://www.autodelovi-simcar.com
COMPACT

COMPACT

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimeUto 6 Jul - 20:15:28

niko nije rekao da je plin losa stvar , sa aspekta ekonomicnosti , ali neke stvari BI trebalo da se znaju...Vidjao sam X6 , novog jaguara (ne znam oznaku) , nov A8 itd sa plinom... pa cekaj bre , kupio si auto od 50 60 100000 evra a vozis se na plin , malo je degutantno. Razumem ljude koji na ladu , aleka , itd (da nikoga ne vredjam) ugradjuju plin ali na nov skupocen auto , ne ide i tacka. Znam , recicete da je seqvent ugradjen u ta vozila , i Ja sam u predhodnog BMWa vozio seqvent i znam kako je...Ali morate priznati da sam do nekle u pravu... Pri tom , svakog dana , vec skoro 15 godina , dolazim u kontakt sa automobilima i malo sam upucen u te stvari... E toliko od mene...Ajde zdravo
Nazad na vrh Ići dole
m.trivic

m.trivic

Broj poruka : 137
Datum upisa : 15.07.2010
Godina : 37

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimeČet 15 Jul - 13:24:11

Mislim da ne treba biti nešto posebno bojažljiv zbog plinske instalacije u kolima.
Ako je instalacija ugrađena ljudski u nekom pouzdanom i proverenom servisu, zaista ne vidim ni jedan protiv razlog.
Gledano sa aspekta ekonomičnosti ušteda je velika (prošle godine sam od BG do CG potrošio 2300din na gas ). Smile

EDIT: Uz gore navedeno, plinska instalacija zahteva minimalno održavanje (filter za gas se menja na 10k, isparivač u normalnim uslovima rada traje nekoliko godina, sama instalacija često nadživi sam auto).
Nazad na vrh Ići dole
ice_men

ice_men

Broj poruka : 1552
Datum upisa : 03.07.2010

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimeČet 15 Jul - 13:35:36

a sto sam znao da es ovde i ti komentarisati Smile
Nazad na vrh Ići dole
http://www.autonostalgija.com
Sinisa 309 GTI

Sinisa 309 GTI

Broj poruka : 591
Datum upisa : 20.06.2010

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimeNed 1 Avg - 22:15:30

ma ok je plin,jeftiniji je,malo slabije ide auto,ali tu je uvek dugmence pa prebacis na benzin i problem resen... (ovo pise mja ,kome ne radi ni dugme za prebacivanje na benzin ni isparivac kako treba ,jbm ti ironiju [You must be registered and logged in to see this image.] ) postoje dve mogucnosti kad necu voziti na plin...
1. Kad budem zaradjivao dovoljno da mi bude svejedno cega i koliko mi auto trosi
2.Kad i ako kupim Audi A6
sve dotle,tocim plin ima samo da puca! [You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
ice_men

ice_men

Broj poruka : 1552
Datum upisa : 03.07.2010

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimeNed 1 Avg - 22:53:39

Naravno uvek bilo kod nas koliko para toliko i benzina Very Happy sve sto je jeftinije nama srbima je i bolje
Nazad na vrh Ići dole
http://www.autonostalgija.com
Pepe le tvor

Pepe le tvor

Broj poruka : 601
Godina : 58

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimePon 2 Avg - 12:00:07

Potpuno se slažem sa Sićom. Voziću plin dok god ne budem imao para da vozim na benzin. Znači, doživotno. Ja sa sekvetnom nemam baš sjajna iskustva, i to prvenstveno zbog toga što je odabrana loša vrsta uređaja. Pežo je malo karakterističan zbog adaptivnih vrednosti, pa kad se na to doda naš loš plin, onda eto problema. Na 405-ici sam vozio na plin i pokajao sam se samo što ga nisam ugradio odmah po kupovini. Fenomenalna stvar. Razgovarao sam sa ljudima, inženjerima kojima je gas struka, a koji rade u NIS-u i imao sam, poput Rajana, prilično tvrd stav da je TNG nebezbedan. Međutim, pismeni ljudi, olovku i papir i stavku po stavku su me demantovali i ubeđivali u suprotno. Npr, ja sam stalno strepeo da bi gas mogao negde da procuri - postoji više (minimum 3) sigurnosnih sistema koji to sprečavaju; pucanje rezervoara kod udesa - najveća opasnost od boce je što kod udara u zadnji deo auta gura napred. Nije je moguće probušiti ni puščanim metkom, a ni tada ne izaziva detonaciju boce već gas izlati pod pritiskom. Kod zapaljenja se otvara ventil na boci i od uvođenja u upotrebu se nije desilo da je neki atestirani (proizvođački) ventil zakazao; štedi motor - nema detonacije, čistije sagorevanje, potencijalno duži interval zamene ulja itd. Sve u svemu, mana mu je cena ugradnje, tj njena korelacija sa brojem pređenih kilometara. Osnovna stvar na koju su ljudi ukazali - nema dunđerisanja i sistem se mora održavati. U protivnom dešavaju se ozbiljni problemi. Interesantno je i da su mi rekli, a na to sam potpuno zaboravio pa eto možda nekome bude od koristi, da se kod sekventa boca nikada ne puni do maksimuma kada su napolju visoke temperature, a auto stoji na parkingu. Zašto - zato što po EEC normama višak gasa više ne sme da bude ispuštan u atmosferu (kao na starim sistemima koji su imali odušak izvan motornog prostora za slučaj povećanja pritiska u boci) već ga kroz vakuum vraća u granu. E, ako se tu loše slože kockice onda može da dođe do detonacije u grani. Kao i kod popuštanja vakuum membrame (što se meni desilo). Dakle, TNG je u Evropi u upotrebi dugi niz godina. Ta tehnologija je izuzetno usavršena i danas plin ugrađuju i u teške kamione. Njegova isplativost je neupitna, ali ja bih ipak više voleo da imam viši standard i da mogu da tih 1200 - 1500 km mesečno odvozim na benzin. Ali...cvrc.
Nazad na vrh Ići dole
m.trivic

m.trivic

Broj poruka : 137
Datum upisa : 15.07.2010

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimePon 2 Avg - 12:08:57

Gas je mnogo bezbedniji u autu od benzina, benzin je lako zapaliti i u tečnom stanju, a još je opasniji u vidu isparenja Auto-Gas 695716

Što se gasa tiče, ima naravno razlike u radu, a to zavisi od konstrukcije motora i plinskog uredjaja.
Neki motori jednostavno ne trpe plin i to ti je, ne možeš mu ništa.
Nazad na vrh Ići dole
16_Valve_

16_Valve_

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimePon 2 Avg - 12:50:25

Koji motori ne trpe plin?
Nazad na vrh Ići dole
COMPACT

COMPACT

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimePon 2 Avg - 12:51:52

i mene zanima , uza mi rec iz usta...
Nazad na vrh Ići dole
Sinisa 309 GTI

Sinisa 309 GTI

Broj poruka : 591
Datum upisa : 20.06.2010

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimePon 2 Avg - 17:00:55

Suzuki,Kawasaki,Yamaha.... [You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
Pepe le tvor

Pepe le tvor

Broj poruka : 601
Godina : 58

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimePon 2 Avg - 18:06:43

He-he, dobar fazon Sićo. Nema motora koji ne trpe plin već ima modela koji su zahtevniji po pitanju uklapanja plinskog uređaja. Što će reći, recimo, REG, koji odlično radi na svim VW-ima, uopšte nije kompatibilan sa modelima iz PSA grupacije. Zbog adaptivnih podešavanja. Odnosno, ovi iz PSA 'pamte' ta podešavanja i onda prave problem sa svakom promenom u kvalitetu pogonskog goriva. Što je kod nas uobičajena stvar. Zato se ugrađuju plinski sistemi koji u svom računaru imaju rešenje, odnosno, u komunikaciji sa bordom vozila uspostavljaju nove parametre. Tako je to meni čovek objasnio.
Nazad na vrh Ići dole
Interceptor F7P

Interceptor F7P

Broj poruka : 194
Datum upisa : 28.06.2010
Godina : 39

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimePon 2 Avg - 20:59:12

Pepe le tvor ::
Zato se ugrađuju plinski sistemi koji u svom računaru imaju rešenje, odnosno, u komunikaciji sa bordom vozila uspostavljaju nove parametre. Tako je to meni čovek objasnio.

Sve je to super, samo u mom autu, nije mogao prosle godine da se osposobi ubaceni sekvent, jer je pokazivao po parametrima da trazi dizne kao da je motor od 6 hiljada kubika i 600 konja, a kad mu dizne razbusis na toliko, on ne moze da krene, od tolike kolicine smese, sto je i logicno. Tako da sam presao pola Srbije, preko nekog bugarskog inzenjera za plin u Bgu, pa preko Mladenovca, Uzica i ne znam gde jos i niko nije uspeo da nadje resenje. Jedino mi je taj Bugarin dao priblizan odgovor, sad vise ne znam ni kol'ko je tacan, posto je rekao da mi je motor malo specificniji, sto zbog renix elektronike, sto zbog toga jer su mi benz. dizne direktno u glavi motora, pa mnogo odaljene od usisne, gde su se i nalazile plinske dizne, te da kao za taj motor i inace sve motore koje imaju taj benz. sistem ubrizgavanja, tipa honde i sl, mora uredjaj, koji sad kosta oko 800-900 eura, bez rada, a da napomenem da je mene sa sve ugradnjom kostalo oko 500 jevreja, a bio je ubacen AC uredjaj STAG 4 kompjuter. I posle visemesecne muke izbacen i ubacen obican BRC elektronac, na kom sasvim ok radi...Jbg, takva je sudbina nas slodobnih i neshvacenih umetnika Auto-Gas 39249 Auto-Gas 298575
Nazad na vrh Ići dole
16_Valve_

16_Valve_

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimeUto 3 Avg - 7:53:29

Ne znam zasto si uopste toliko zapeo bio za sekvent kad ti obican uredjaj radi odlicno. Ako nisi zadovoljan kako ide na plinu, ti kad se trkas prebaci na benzin i kraj [You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
Interceptor F7P

Interceptor F7P

Broj poruka : 194
Datum upisa : 28.06.2010
Godina : 39

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitimeUto 3 Avg - 13:19:44

16_Valve_ ::
Ne znam zasto si uopste toliko zapeo bio za sekvent kad ti obican uredjaj radi odlicno. Ako nisi zadovoljan kako ide na plinu, ti kad se trkas prebaci na benzin i kraj [You must be registered and logged in to see this image.]

Zapeo sam za sekvent, zato sto je verovatno bolji nego obican uredjaj i zato sto vise ima snage, na njemu, a pritom trosi plina, maltene koliko i benzina. I kao sto sam ti jednom prilikom objasnio, mnogo mi je zacepljen usisnik od vazduha sa plinskom plocom, tako da mi je dzabe kad prebacim na benzin kad mu prilicno fali vazduha i nema snage, kao kada skinem tu plocu.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

Auto-Gas Empty
PočaljiNaslov: Re: Auto-Gas   Auto-Gas Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Auto-Gas
Nazad na vrh 
Strana 1 od 3Idi na stranu : 1, 2, 3  Sledeći
 Similar topics
-
» Koji je ovo auto
» Auto elektronika Sone