| Problemi, sitni i veliki kvarovi | |
|
+6fringlica m.trivic ice_men Zeljko1 Ryan 16_Valve_ 10 posters |
Autor | Poruka |
---|
16_Valve_
Broj poruka : 1895 Datum upisa : 26.06.2010 Godina : 33 Lokacija : Zrenjanin
| Naslov: Problemi, sitni i veliki kvarovi Pet 16 Jul - 20:41:18 | |
| Ukoliko imate neki problem ili kvar na automobilu, iznesite ga ovde, mozda vam mozemo pomoci [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Ryan
Broj poruka : 1935 Datum upisa : 17.06.2010 Godina : 54 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Pet 16 Jul - 20:43:28 | |
| Imam ogroman kvar i ne mogu da ga resim [You must be registered and logged in to see this image.] U stvari nemam vremena da odem do elektricara. ne radi mi osvetljenje kilometar sata. Koliko sam gledao ispravni su osiguraci a pouzdano znam da je sat ispravan.Ako neko ima neku ideju? | |
|
| |
Zeljko1
Broj poruka : 307 Datum upisa : 21.06.2010 Godina : 46 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Pet 16 Jul - 20:44:42 | |
| Mozda te hebe ablender ili sijalice proveri | |
|
| |
ice_men
Broj poruka : 1552 Datum upisa : 03.07.2010 Godina : 37 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Pet 16 Jul - 20:49:13 | |
| sijalice pogledaj... a kad vec otvaras to... zameni osvetljenje table samo budi pazljiv sa tim jer su sitni delovi i lako se gube | |
|
| |
Ryan
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Pet 16 Jul - 20:50:58 | |
| Ablender me zeza za sirenu..to stoji. Ne zeza me za paljenje svetala sigurno. Sto se tice sijalica zamenjene sve do jedne. Kompletan sat mi radi osim osvetljenja..Radilo je ali sam jednom upao u rupu neku i ugasio se sat. nakon par stotina metara proradilo je. Tada sam menjao sat i od tada vise ne radi...Kao sto rekoh sat nije jer sam posle vracao stari sat i na njemu ne radi osvetljenje.. | |
|
| |
m.trivic
Broj poruka : 137 Datum upisa : 15.07.2010 Godina : 37 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Pet 16 Jul - 21:29:35 | |
| Mene već duže vreme zeza ablender i strašno mi ide na živce, kako dam migavac tako mi ableduje ponekad i pali mi dugo svetlo. Posebno me uveče nervira jer jako zbunjuje ljude Ako uhvatim sutra slobodnog vremena, rasturiću celu raketu da vidim u čemu je problem. | |
|
| |
m.trivic
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Pon 19 Jul - 9:56:28 | |
| Ablender sam uspešno popravio, problem nije bilo u elektrici već u mehanici, ukratko plastični klizač se pojeo unutar sklopa ablendera koji je mešao svetla kratko-dugo. Kvar sam rešio pomoću lemilice, istopio sam plastiku, malo sam i dodao i to je sve. Sve u svemu, posao je trajao nekih 4h. Najviše vremena mi je trebalo da ustanovim u čemu je zapravo kvar. Napominjem da je sklapanje i rasklapanje svega okolo malo pipav posao i potrebno je paziti da se nešto ne polomi. | |
|
| |
Ryan
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Pon 19 Jul - 10:00:14 | |
| Znaci da skidam i ja moj ablender..Meni je problem kontakt za sirenu.. | |
|
| |
m.trivic
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Pon 19 Jul - 10:11:22 | |
| Pokušaj, ništa te ne košta, sem malo vremena, stpljenja i dobre volje. Ne znam kakav je sklop ablendera na 405-ici, trebalo bi da bude sličan kao kod svih auta. Ako je problem u sireni, imaš jedan šraf koji klizi po volanu i konstantno pravi kontakt za sirenu, moguće je da se on zavrnuo i ne daje kontakt, obrati pažnju na to. Btw, mazdaši su imali slične i identične probleme kao ja sa ablenderom i problem su rešavali kupovine drugog na otpadu za nekih 30-40 eura. | |
|
| |
fringlica
Broj poruka : 78 Datum upisa : 07.07.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Sre 25 Avg - 18:52:00 | |
| Evo malo da se ozbiljno bavite problemima ,a ne da se sprdate samo. Od pre 3 dana auto poceo da trza i cima pri dodavanju gasa i uvek otprilike negde oko 1800 obrtaja u 2.3 i 4 brzini. Cimne i trzne i nastavi normalno posle toga. Za 3 dana ovo je ponovio 2 zagrejan i jednom hladan. Vratio se sa mora pre 7 dana i presao 1800 km savrseno i bez ikakvih problema. 1725 km sa 84 litre dizela , pri povratku sa napunio do vrha u Bjeljini gorivo. Moze li biti do goriva il da spremam pare za nesto gore( dizne,protokomer ...)? U pitanju je Pezo 307 2.0 hdi 90ks. | |
|
| |
Pepe le tvor
Broj poruka : 601 Datum upisa : 21.06.2010 Godina : 58
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Sre 25 Avg - 18:57:35 | |
| Probaj sa dizelom na MOL-u, ali moraš da ga voziš nekoliko dana dok ne promeni ponašanje, ukoliko je do goriva. A da ge ne davi EGR? | |
|
| |
fringlica
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Sre 25 Avg - 19:02:04 | |
| Ma uvek i sipam na Molu u Jerkovicu , ali imam jos pola rezorvoara ovog bosanskog.Da li je do ERG-a , bem ga. | |
|
| |
bugarin
Broj poruka : 103 Datum upisa : 20.06.2010
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Sre 25 Avg - 22:57:49 | |
| Kako se inace ponasa u voznji?Ima li jos nekih manifestacija ili samo to sto si naveo? | |
|
| |
fringlica
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Čet 26 Avg - 7:30:18 | |
| Generalno samo ovo sto sam naveo , mozda malo slabije ubrzava.Osecaj kao da je nesto zapuseno pa odjednom probije i povuce. Rad motora je pravilan , nema podrhtavanja i skakanja broja obrtaja, radi stabilno. Nista drugo nisam primetio. | |
|
| |
bugarin
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Čet 26 Avg - 7:37:14 | |
| Dizne nemas vec imas injectore ali to iskljuci kao kvar(bolje za novcanik i zdravlje) ali povedi racuna o tome da li dimi prilikom dodavanja gasa a posebno kada dodje na broj obrtaja koji si naveo.Ako zadimi onda ispregledaj sva creva na motoru jer postoji mogucnost da je neko naprslo pa vuce fals vazduh ili katalizator.Postoji jos svasta ali ovo mi je trenutno najlogicnije. | |
|
| |
fringlica
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Čet 26 Avg - 8:06:13 | |
| Nisam znao da nemam dizne Nisam primetio dal zadimi kad se to desi, al obraticu paznju . Inace ne dimi ,kad sam ga kupio dobra 2 meseca sam gledao u retrovizor. Dal injektori mogu da se repariraju kao i dizne i dal je to skuplje il jeftinije od dizni? | |
|
| |
bugarin
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Čet 26 Avg - 8:11:37 | |
| Mogu da se ociste ali ako se ostete mogu samo da se zamene jer se konstrukcijski razlikuju od dizne.Inace ti motori ne dime ako je sve OK ali ako ima neki problem hoce samo trenutno da baci dim dok ne povuce i nakon toga nestaje. | |
|
| |
fringlica
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Čet 26 Avg - 8:43:41 | |
| Hvala na brzim odgovorima, nista sad cekam da opet zastuca pa da vidim dal dimi. | |
|
| |
16_Valve_
Broj poruka : 1895 Datum upisa : 26.06.2010 Godina : 33 Lokacija : Zrenjanin
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Ned 5 Sep - 14:28:17 | |
| Drugar ima Lanciu Themu 2.0 16V. Bila je ranije turbo, pa je turbina crkla i po starom dobrom obicaju naseg naroda, sta ne valja - bez toga se moze pa je tako turbina skinuta. Elem, sve je to bilo namesteno da radi i ide, ugradjen je bio obican plin. Posto nije imao zastitu na protokomeru, razbio ga je. Nasao je orginal iz Nemacke ali je 400 evra. Polovnih jako malo ima i navodno pase od nekog Saab-a, a ja sam mu rekao da ce pre naci deo za Lanciu nego za Saab-a. Licno ja verujem da pase i sa nekog Fiat-a sigurno. Da li neko ima ideju sa kog automobila jos pase i gde bi mogao da se nabavi? | |
|
| |
Секси Глиста
Broj poruka : 1057 Datum upisa : 11.07.2010 Godina : 33 Lokacija : Zrenjanin
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Pon 6 Sep - 0:09:51 | |
| | |
|
| |
bokinbg
Broj poruka : 57 Datum upisa : 24.08.2010 Godina : 35 Lokacija : Novi Beograd [Blokovi]
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi Uto 7 Sep - 8:38:27 | |
| @Fringlica Drugar je imao slicne probleme na Astri 2.0dti, bio mu je spao vakuum tamo kod turbine, i sjeban protokomer. Vakuum vracen na svoje mesto, protokomer zamenjen, problemi reseni. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Problemi, sitni i veliki kvarovi | |
| |
|
| |
| Problemi, sitni i veliki kvarovi | |
|